Isnin, Mei 23, 2011

Pulut mempelam harum manis


Bahan;
mempelam harum manis secukupnya @ buah yg bersesuaian spt durian, pisang, dll...ikut selera la
1 kg beras pulut- rendam selama 3 jam,
1/2 biji kelapa- ambil pati santan.
sikit garam

Cara menyediakannya;

1. Toskan pulut dan kukus.....
2. Bila pulut telah masak, angkat.
3. Waktu masih panas gaulkan dgn pati santan dan garam...biar kena semuanya...ketepikan. Hidang dgn buah mempelam...

5 ulasan:

wifemdnavy berkata...

waaaa... sedapnye... biasa beli kat gerai.. mangga biasa je

admin@ndartcreative berkata...

waaa sedap tu cikgu

Hajah Nafisah bt. Haji Md. Noor berkata...

sedapnya.....

Cikgu Zam berkata...

salam kak shaniza,
Ermmm terliur lak tengok memmpelam tu, macam manisssssssss buahhhhhhhh je.

Homemade chocolaten berkata...

Salam..
sedapppppp...tambah2 bila mak yg masak...he..he..he